Opakowania do mięs i drobiu muszą spełniać szczegółowe wymagania producentów i konsumentów. Produkt musi być w nich przede wszystkim bezpieczny, a samo opakowanie nie może negatywnie wpływać na jego przydatność do spożycia. Dodatkowo opakowania do mięs i drobiu muszą nadawać się do przechowywania w niskich temperaturach i wysokiej wilgotności. Coraz więcej konsumentów oczekuje, że opakowania oferowane przez producentów będą nadawać się do recyklingu.

Naszym klientom oferujemy atrakcyjne opakowanie, które:

  • wykorzystują surowce przystosowane do mrożenia w temperaturach od -25 do -30 stopni Celsjusza i przechowywania w wilgotności 60%,
  • wykorzystują surowce przystosowane do wykorzystania w chłodniach o niskich temperaturach (rzędu 1-2 stopnie Celsjusza),
  • nasze opakowania nadają się do transportu w chłodniach samochodowych,
  • odpowiadają na ekologiczne oczekiwania konsumentów, ponieważ są wykorzystywane jako opakowania bezzwrotne, podlegające recyklingowi,
  • równomierne ułożenie mięsa w tackach umożliwia jednakowe zamrożenie lub schłodzenie produktu.